Pomalý hrnec je ideální způsob, jak připravovat zdravé a chutné pokrmy dušením, dušením a vařením. Speciální způsob přípravy zajišťuje překvapivě chutné výsledky. Tento elektrický pomalý hrnec je ideální pro přípravu různých pokrmů, od drůbeže a masa (jako jsou žebra, hovězí pečeně a trhané vepřové maso) až po dušená jídla, kari, polévky a dokonce i dezerty.
Keramický hrnec o objemu 3,5 litru
Tento pomalý hrnec od Alpiny má keramický vnitřní hrnec. Keramika je materiál odolný proti poškrábání, udržuje teplo déle ve srovnání s kovem a poskytuje rovnoměrnější ohřev. Hrnec má objem 3,5 litru. Ve srovnání s jinými pomalými hrnci se jedná o průměrnou velikost. Tato kapacita obvykle stačí pro 3 až 4 osoby, jako je rodina. Skleněná poklice vám dává možnost podívat se, co se vaří, aniž byste ji museli sundávat z pánve. Tělo z nerezové oceli dodává pánvi moderní vzhled. Nerezová ocel je také odolná vůči bakteriím a korozi. Je to tedy skvělý materiál pro použití v kuchyni.
Nastavení tepla
Vaříte s elektřinou a potřebujete pouze zásuvku. Hrnec má dvě nastavení teploty: "Nízký" a "Vysoký", které umožňují měnit teplotu a tím i rychlost vaření. Tato hrnec má navíc funkci udržování teploty pro ohřívání nebo udržování teploty jídla.
Výhody pomalého vaření
Jak název napovídá, můžete použít pomalý hrnec k vaření jídla velmi pomalu. Mezi začátkem a jídlem je několik hodin. Pomalé vaření při nízké teplotě nabízí několik výhod:
Nutriční hodnoty vašich surovin jsou lépe zachovány.
Bylinky a koření se při pomalém vaření ještě více vstřebávají do pokrmu. Získáte tak plnější chuť, kterou si všimnete zejména v polévkách nebo kari.
Skleněná poklice utěsní jídlo a udrží vlhkost surovin v hrnci. To znamená, že vaše jídlo zůstane nádherně šťavnaté a křehké. Pokud chcete, můžete přidat trochu vývaru.
Na rozdíl od vaření na běžné pánvi se u pomalého vaření nemusíte bát, že se vám jídlo připálí nebo vysuší. I když necháte jídlo vařit o něco déle, než bylo zamýšleno.
Samotné vaření sice zabere více času, ale ušetříte čas, protože všechnu práci udělá pomalý hrnec. Nemusíte se zdržovat, což znamená méně práce, jakmile jsou vaše ingredience v hrnci. Nemusíte přidávat žádný další tuk, a proto můžete vařit s nízkým obsahem tuku.
Příprava jídla tímto způsobem je energeticky velmi efektivní. I když máte pomalý hrnec zapnutý déle, spotřebuje mnohem méně elektřiny (240 wattů) než např. B. trouba.
Tip: Váš pomalý hrnec se nesmaží. Aby maso získalo hnědou barvu, opečte ho na pánvi před přidáním do pomalého hrnce.
Podrobnosti Pomalý hrnec Alpina
Kapacita: 3,5 litru
Skleněné víko
Keramický hrnec
Pouzdro z nerezové oceli
Blikající světlo
Režimy ohřevu: Vypnuto, Nízký, Vysoký a Teplý
Mechanické ovládání
Protiskluzové dno
Tvar: oválný
Délka šňůrky: cca 90 centimetrů
Spotřeba energie: 240 wattů
Napětí: 220-240 voltů, 50-60 Hz