Nůž Santoku je mnohemrovnějšís nízkoušpičkou,oproti klasickému kechařskému noži.
Nůž asijského typu, který je možné používat hned několika způsoby, a to pro přípravu masa, ryb a také zeleniny.
Čepel má jádro z mikrokarbidové práškové oceli MC63 vložené mezi 2 vrstvy oceli.
Tvrdost63Rockwella a proto má výjimečně vysokou ostrost.
Úhel břitu:9,5 až 12°na každé straně.
SymetrickénožesultraostrýmHonbazukebroušením.
CRYODUR®čepel je kalenáve speciálnímprocesu (včetněledovéhotvrdnutípři-196° C) proextrémnítvrdost.
Povrchová úprava Tsuchime: čepel s vyklepávaným povrchem.
Tvarovanárukojeť ze dřeva Pakkasmozaikoua kovovoukoncovou krytkus logemMiyabi, zdůrazněnýmosaznýa červenýpásek.
Tyto nože rozhodně nemyjte v myčce nádobí.
- Santoku nůž 18 cm
Nejvýraznější přednost tradičních japonských nožů je v jejich neobyčejné ostrosti. Soulad designu, kvality a pohodlné rukojeti „D“, díky které je práce s těmito noži velice komfortní, je odlišné od jiných nožů.
Nože MIYABI se vyrábí ve městě Seki v Japonsku, a to je centrum průmyslu japonských nožů a mečů. Japonská zručnost a kvalita a přesnost Zwilling je mají za výsledek jedny z nejostřejších nožů na světě.